Tämä blogi on ollut unholassa pitkään, pitkään. Nyt on työpaikka vaihtunut sitten viime kirjausten. Oikeastaan useamman kerran, kun paikkaani olen työmaailmassa hakenut. 

Tämä on vakituinen. Palkka hyvä. Työnkuva - - no, onhan se. Ei sitä, mitä ihan oikeasti haluaisin, toivoisin, mihin kuvittelen pystyväni. Mutta menee tämäkin. Oman ammatillisen kehittymisen tai ammattitaidon ylläpidon kannalta tietyt asiat ja tehtävät eivät tässä työssä toteudu. Ajattelin tehdä keikkaa siltä osin. Työvuorot kuitenkin ovat menneet niin, ettei se ole ollut mahdollista. Ja pieni lomantynkä myös siinä välissä, en jaksanut lomallani käydä muissa töissä. 

Työtodistuksista luin, että viime kesänä tein osa-aikaista. No eipäs ihme, että muistikuvissa oli, että viime kesänä oli pitkä kesäloma. Koronan takia ei mihinkään päästy - siis. Tuota. Suunniteltu lomamatka Ahvenanmaalle peruuntui koronarajoitusten takia.  Ahvenanmaan sijaan kävimme sitten pohjoisessa sukulaisilla. Pojan mukaan se ei mikään mainittava loma edes ollut. Siis, että olemme majoittuneet sukulaisten asuntoon, käymme uimarannalla, maauimalassa, vain olemme. Se ei ole loma, josta voisi kertoa ja kehua muille.

Tänä kesänä oli vain parin viikon loma. Lomaoikeutta 5 päivää + vapaat ympärille. Teimme autoloman. Poika väsähti. Alkoi kiukutella kotiin lähdöstä. Likka jäi vielä sukulaisille pohjoiseen pariksi päiväksi, me lähdimme aiemmin. Poikahan asuu jo omillaan. No, se on eri asia. 

Minun työnkuvani ja työpaikkani on tämän samaisen ammattinimikkeeni alla vaihtunut monta kertaa, ja nyt on tämä työ. Työ, jossa voin pahoin. Minussa täytyy olla jokin vika, että näin käy aina. Kollega suositteli sellaiseen työhön, jossa teen vain etänä. Ei siis työkavereita. Kiitos paljon. Olen siis niin paska, etten sovellu mihinkään työyhteisöön. Minun paras paikkani kaikkien osapuolten kannalta katsottuna olisi olla kotona yksin tekemässä etätöitä. 

Vien ihan kohta auton huoltoon. Ei mennyt leimasta läpi. Puolen päivän aikaan ajelen työpaikkahaastatteluun. Se olisi alustavasti vuoden loppuun, sijaisuus tämän saman suuren kuntatyönantajan leivissä. Lomaoikeudet säilyisivät. Riippuu nyt monesta asiasta. Esimies varmaan ihan huippumielellään minut nakkaa toiseen yksikköön. Sen jälkeen aivan varmasti ilmapiiri paranee, kun poistuu luuseri joukosta.